13/12/2016 Spetter

Vorige week is hulphond Spetter afgeleverd bij haar nieuwe bazin.

Een intensieve week voor onze Spetter, die in een hele nieuwe wereld is gestapt!

Voor vertrek naar haar nieuwe eigenaresse nog even door de 'wasstraat':


Na aankomst in haar nieuwe dorp nog een laatste wandeling samen.

Komen we onverwachts langs een hele leuke kinderboerderij!


En dan het nieuwe dekje om waar nu 'hulphond' op staat in plaats van 'training'.


Spetter, heel veel geluk gewenst in je nieuwe leventje! Dat jullie samen vele dromen mogen waarmaken.


Read more

30/11/16 Foto's!

Het is nogal lastig om foto's te maken van de stadstrainingen, (moet maar een hele lange selfie-stok maken haha)

maar de honden wilden uiteraard ook wel eventjes mooi poseren. 

Er is nu kertsmarkt in Aurich, weer eens wat anders dan de standaard stadstrainingen!

Capper:   

                                       

Joda:

 

Spetter:                                                      


Joda bij het oversteken: kunnen we??!!

 

En nog 2 van Max tijdens het uitlaten:


 

Read more

10/11/16 korte nieuwtjes

Omdat ik er even niet aan toe kom om foto's te plaatsen, even snel wat updates over 2 van de hulphonden in opleiding:

Emma is vorige week gesteriliseerd in Dierenkliniek Putten, en alles is uitstekend gegaan. Ze is vrolijk en fit, en over een paar dagen mag ze weer zonder 'lampenkap' lopen. 

Max is meteen gerontgend, en de uitslag was super. Heupen, ellebogen en rug helemaal in orde! 

Read more

07/10/16 Max

Dit is Max, hij is pas geleden bij ons gekomen voor de opleiding tot hulphond. Wat een schatje he?

Voor de oude eigenaren: schrik niet, Max heeft een aardige metamorfose ondergaan. Compleet gekortwiekt. ;-)

 

Samen gezellig een rondje door het bos. Hij vindt het heerlijk!


Read more

26/09/16 Meerdere foto's!

Spetter en Emma waren afgelopen week erg behulpzaam bij het verzamelen van de bladeren. ;-)


1 van onze nieuwe hulphonden in opleiding, Maia. Is ze geen plaatje?


En kort geleden hulphond Mila: de laatste wandeling met Mila voordat ze naar haar nieuwe bazin werdt gebracht. 

We kunnen trots vermelden dat Mila al aardig wat wonderen heeft verricht en dat ze samen een geweldig team zijn! Read more

08/09/16 Mandy

Ruim 3 weken geleden is hulphond Mandy 'afgestudeerd' en naar haar nieuwe eigenaresse verhuist. Het gaat super goed! We krijgen hele leuke berichten, en Mandy doet haar werk fantastisch. We kregen ook 3 prachtige foto's die we met jullie mogen delen. Dus bij deze!
Read more

30/08/16 Boos

Even frustratie uiten... De afgelopen jaren worden wij meer en meer benaderd door mensen die hun eigen psychiatrische hulphond van pup af aan proberen op te leiden, en daarbij de grootste problemen ondervinden. (vaak zitten ze wel met die hond bij een hulphondenschool.) De hond luisterd niet, is dominant of neemt juist de angsten over. Ze mailen ons stiekem omdat de school hun niet kan helpen. Nu hoor ik dat een duitse herder is ingeslapen omdat hij met diezelfde achtergrond zo agressief is geworden, dat redding niet eens meer mogelijk was. Het is nog geprobeerd door deskundige mensen maar het ging echt niet. Een hond van anderhalf jaar, nog niet eens volwassen. Hier wordt ik zo boos over!! Het KAN gewoon NIET! Ja soms wel, soms gaat het goed. Als je de mazzel hebt een doedelzak van een pup in handen te krijgen, die stabiel genoeg is om niet bang te worden, en soft genoeg om niet dominant te worden. (en dan nog maar bidden dat ie gezond is, dat komt er ook nog eens bij) Ik heb het eerste voorbeeld daarvan circa een maand geleden hier in ons centrum gehad. Een voorbeeldige hond, en een geweldige steun en toeverlaat voor de bazin (die al enorme ervaring had met honden voordat ze deze hond kreeg.). Maar dat was de eerste... En misschien krijg ik nu allemaal boze emails en 'bewijzen' dat het wel kan, maar ik vindt het gewoon vreselijk voor die honden waarbij het niet goed ging of goed gaat. Honden die worden opgeleidt door iemand die zelf hulp nodig heeft. Geen stabiele basis, geen duidelijke leiding, meestal geen kunde van honden trainen (logisch, niet iedereen is opgeleidt in het opleiden van honden) dus zo'n hondje ontspoord. En nu die duitse herder... dood. Anderhalf jaar!! Kom op! Had een geweldig leven kunnen hebben, was ongetwijfeld een schat van een hond geweest IN DE JUISTE HANDEN. En nu heeft hij een waardeloos leven gehad, met de dood tot gevolg. Geweldig gedaan jongens, goed bezig, was zeker helemaal de hond zijn schuld. Houdt toch op! Laat hulphonden opleiden aan ervaren mensen over. Eerst lekker opgroeien in een fijn gezin, zonder zorgen groot worden, dan een jaar de opleiding in, en dan pas de wereld in als hulphond. Niet eerder! Read more

22/08/16 Spetter en Joda

2 knappe koppen op de foto! 

 

Read more

03/08/16 Blue en Mandy

Mandy en Blue tijdens de dagelijkse wandelingen. Mandy is de grijze en Blue de bruine. Read more

27/07/16 Mila

Zomaar een foto, deze keer van Mila:Read more

22/07/16 Zomer!!!

Heerlijk dat zomerse weer! Dit mag eeuwig duren wat mij betreft. Met het trainen moet er uiteraard het 1 en ander aangepast worden. Zo gaan we nu sochtends vroeg met groepjes van 4 het bos in, laten ze even lekker lopen, en dan zijn ze heerlijk uitgelaten voordat het echt te heet wordt.

Overdag kunnen we nog onder de bomen oefenen, dus ze blijven goed bij ondanks het hete weer. Op straat trainen of in de stad nu is echt niet te doen, maar dat geeft ook niks. 

Gisteren heeft een vriendin wat foto's gemaakt van mij (Saskia) met een paar van de hulphonden in opleiding en ook oudje Devil is er uiteraard bij. 
Read more

01/07/16 Regen, regen, regen...

Het romantische leven van hulp/geleidehonden trainers... de hele dag door elk half uur een koude douche over je heen krijgen. Brrr... De honden boeit het niet zoveel, gewoon even lekker uitschudden af en toe naast de geleider, en je vacht is weer redelijk droog. De geleider wat minder, maar ach...

Gisteren op de terugweg met Joda even met de kalfjes gefluisterd. We waren nog wat aan het oefenen bij de bushalte, en de hele kudde stond zeer geinteresseerd te kijken. Tot er ineens een paar kalveren begonnen te loeien, en de hele kudde op een drafje het weiland overstak en onder de bomen ging staan. Dat zei mij genoeg: tijd om verder naar huis te lopen! En ja hoor, ik ben nog geen halve minuut bij de kennels en hoppa... een stortbui van hier tot Tokio. Dit was geen beetje regen, dit wil je echt niet op je kop krijgen. Bedankt koetjes!! 

Vandaag weer zo'n dag zo te zien, de ene bui na de andere. Joehoe... 

Read more

23/06/16 Spetter en haar bonte fanclub

Read more

15/6/16 Madox leert apporteren

Madox is in opleiding voor psychiatrische hulphond, maar leert ook enkele vaardigheden die zijn toekomstige bazin nodig heeft. Apporteren is 1 van die vaardigheden, en dat gaat al super goed! Ik ben erg trots op dit kereltje.

Het filmpje is heel kort (dus knipper niet met je ogen als het start) maar het duurde hier evengoed al een eeuw om het erop te krijgen. 

Ondanks dat, toch leuk om aan jullie te laten zien! 


Read more

09/06/2016 Tadaa!

Ook Vom Falorie heeft eindelijk een blog! Dit stond eigenlijk al jaren op de planning, maar door tijdgebrek en een hele slechte internet-verbinding kwam het er nooit van. Nu zijn beide zaken nog steeds niet veranderd, maar ondanks dat hebben we nu toch een blog. We hebben een flink aantal hulphonden in opleiding, dus er valt altijd wel iets te vertellen!

Het meest recente nieuws is dat gisteren Joda en Mandy zijn gecastreerd/gesteriliseerd in Dierenkliniek Putten. Beide zijn probleemloos door de operatie gekomen, en zijn alweer helemaal hun vrolijk 'ikje'. Ze dragen een heel hip t-shirt die voorkomt dat ze aan het wondje gaan likken. en de anti-biotica/pijnstiller eten ze gewoon uit de hand. Gisteren had Mandy nog even een roze verbandje om het pootje waar het infuus in had gezeten, en dat vondt ze toch wel heel raar. Ze heeft er heel bedenkelijk naar zitten kijken, zo van: dit zat er vanochtend nog niet om toen ik in slaap viel.

Hier nog even een crazy-pic van een paar hulphonden in opleiding, weliswaar niet geheel gelukt, maar toch wel grappig.

Read more