Contact

Voor informatie over de hulphonden gelieve emailen ipv bellen. (ook niet via whatsapp of facebook, want daardoor raken wij het overzicht kwijt.)

Ons email adres: info@vomfalorie.nl

Emails worden van maandag t/m vrijdag (sochtends) beantwoord. 

FAQ's: uitleg zie hieronder.

    - minimale leeftijd

    - aanvraag dekje voor zelf opgeleide hulphond

Minimale leeftijd om in aanmerking te komen voor een volledig opgeleide hulphond is 16 jaar. Reden hiervan is dat wij ons centrum in Duitsland hebben en dus niet wekelijks naar iemand toe kunnen rijden om begeleiding te bieden. Kinderen/jongeren hebben dit echter wel nodig, en daarom hebben wij besloten om op dit moment geen honden op te leiden voor kinderen. Mogelijk wel in de toekomst, (graag zelfs) maar helaas nu nog niet.

Wat betreft de aanvraag voor een dekje/pas van een zelf-opgeleide hond:

We staan er opzich wel voor open om te helpen bij het certificeren van een eigen hulphond, maar wij hebben wel een paar pittige voorwaarden. Als de hond hier (nog) niet aan voldoet, wacht dan met de aanvraag tot alles in orde is. Wij maken geen uitzonderingen op onze voorwaarden! Dit klinkt misschien onvriendelijk, maar sommige aanvragen zijn zo absurd/oneerlijk tegenover de hond, dat wij nu gewoon hele duidelijke regels hebben opgesteld. (als voorbeeld de aanvraag voor een Cane Corso van 9 jaar met zware artrose. Dit kan en mag uiteraard nooit goedgekeurd worden, ook al wordt de eigenaresse nog zo boos...)

Hieronder de voorwaarden: 

* de hond moet echt super sociaal zijn en vrij van probleemgedrag. (dus vrij van angst/agressie naar wie of wat dan ook, maar ook sloopgedrag en zindelijkheid in huis horen hierbij.)

* De hond moet goed gehoorzaam zijn, dus direct luisteren naar volg, voet, zit, af, blijf, hier etc. Honden die trekken aan de lijn en uitvallen naar dieren krijgen van ons geen dekje/pas.

* Leeftijd jonger als 5 jaar.

* Schofthoogte ten minste 50 cm.

* De hond moet gecastreerd of gesteriliseerd zijn, eerder wordt geen dekje/pas gegeven. Wij willen hiervan een verklaring van de dierenarts. Want zeker bij een teef is het niet te zien of ze gesteriliseerd is, en een loopse teef meenemen een winkel in, is bij ons uitgesloten!

* De hond moet gecontroleerd en goedgekeurd zijn op HD, ED, rugproblemen en rasspecifieke problemen, met een schriftelijke beoordeling van een dierenarts!!Wij adviseren Dierenkliniek Putten. Dat is een betrouwbare kliniek die de uitslag ook op papier meegeeft, zodat dat je het niet hoeft op te sturen naar de Raad van Beheer. (scheelt heel veel geld) De uitslag moeten wij echt op papier zien overigens! Met naam van de eigenaar, naam van de hond en het chipnummer op dat papier vermeld. Chip wordt hier in het centrum gecontroleerd.

* De hond mag uiteraard geen pijn of ander lichamelijk ongemak vertonen. 

* De hond moet werkelijk in bezit zijn van degene die de aanvraag doet van het dekje en de pas. Een aanvraag voor ‘het hondje van de buren’ waarmee af en toe gewandeld wordt, wordt dus niet goedgekeurd.

* Wij willen dat de hond in bezit is van het VZH examen, en dit willen wij op video zien. Zowel het gehoorzaamheids-gedeelte als het stad/straat-gedeelte. Een ander examen wordt eventueel geaccepteerd, mits dat ook op video staat en mits daar ook een test op sociaal gedrag op straat te zien is.

Als dat alles geregeld/in orde is dan willen wij de hond graag zien, en alsnog kijken hoe hij in de stad reageerd op alles en iedereen. Pas als wij goedkeuring geven kan een dekje en een pasje geregeld worden.
Voor zowel de testdag als het dekje/pas worden kosten in rekening gebracht. Dus zelfs als de hond niet goedgekeurd wordt, worden de kosten van de testdag in rekening gebracht. 

Voor meer info, mail naar: info@vomfalorie.nl 


Niets van deze website en emails mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder schriftelijke toestemming van de auteur