Shop met je hart

Vom Falorie

25 juni 18:

Examendag: afgelopen zaterdag hadden wij weer een examendag, dit keer met 8 honden die allen opgingen voor het officiele VZH-examen. Alle honden zijn geslaagd!


06 nov 17: examen

Gisteren deden wij met 2 honden examen bij Kgp Sudbrookmerland. John met Azuma en Saskia met Madox. We deden de Begleithundprufung, oftewel het Verkeers Zekere Hond examen. Beide honden zijn dik geslaagd! Ze deden het werkelijk super in het gedeelte waar de gehoorzaamheid getest werdt en in het gedeelte waar het sociale gedrag getest werdt.

Nu even een korte winterpauze wat examens betreft en dan zijn de volgende honden aan de beurt. Die zijn nu nog te jong, maar laten nu al zien dat ze goed op weg zijn.

25 sept 17:

Kort geleden stond er een prachtig artikel over Elly en haar hulphond Banjo in het Brabants Dagblad. Dit artikel willen wij graag met u delen!

BrabantsDagblad9sept2017.pdf


13 juni

Wij zijn aangemeld als goeddoel bij De 80 van de Langstraat.
Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Waalwijk. Een wandeling van 80 kilometer.
Voor ons als Stichting een mooie manier om meer bekendheid te krijgen voor ons werk met psychiatrische hulphonden.
Naast de bekendheid is het ook van belang dat we financieel steun krijgen om ons werk te blijven doen.
Elke donatie maakt verschil!

Help ons helpen, samen zijn we sterk!

https://www.geef.nl/actie/de-80-van-de-langstraat

Nieuws

06 apr 17: 

Gastgezinnen gezocht!

Wij zijn dringend op zoek naar gastgezinnen die voor 1 jaar een pupje willen opvoeden tot lieve rustige huishond. Deze honden worden opgeleidt tot geleidehond of hulphond. We krijgen namelijk ook aanvragen voor hulphonden die weliswaar vele vaardigheden moeten leren, maar niet perse dé antenne hoeven te hebben voor emoties bijvoorbeeld. Daarom kunnen we in bepaalde situaties toch werken met eigen honden.

We zijn tevens op zoek naar gastgezinnen voor oudere honden. Wij komen namelijk nog wel eens honden tegen waarvan we twijfelen of ze wel de juiste basis hebben om ze verder te trainen tot hulphond. Normaal wijzen we die honden dan af, maar we zouden zulke honden juist graag voor een bepaalde tijd in een gezin plaatsen, zodat wij meer te weten komen over het gedrag van de hond in- en rond huis. 

Wilt u ons helpen?   

Mail ons dan snel!  info@vomfalorie.nl  

  


08 feb 17: hulp gevraagd!

Hulphond voor 10 jarig meisje: velen van jullie hebben het waarschijnlijk al gevolgd via facebook, maar voor degene die ons niet op facebook hebben: onze Max (hulphond in opleiding) blijkt van onschatbare waarde voor een 10 jarig meisje. Hij was daar tijdelijk uit logeren om haar even af te leiden, maar behalve afleiding blijkt Max volop hulp te bieden en zijn ze onafscheidelijk. Max heeft echter al 5 maanden opleiding achter de rug, (van de 8) dus hebben wij al vele kosten gemaakt. Als deze kosten niet vergoed kunnen worden, dan moeten wij Max weer terugnemen, en dat is het laatste wat we willen nu blijkt dat die 2 zo veel voor elkaar betekenen. Helpen jullie mee? Dat kan via onderstaande link!


http://nl.dreamordonate.com/dromen/hulphond-voor-10-jarig-meisje/

Max en het meisje:
09 jan 17: Stem mee!

Stichting Vom Falorie Hulphonden is genomineerd door ING Help Nederland Vooruit om via stemmen kans te maken op een geldbedrag. Degene met de meeste stemmen ontvangt 5.000,- euro! Dit bedrag wil Stichting Vom Falorie heel graag winnen om te kunnen verdelen over de mensen die een aanvraag voor een hulphond hebben ingediend. Stemt u mee? U mag per e-mail adres 1 keer stemmen. 

Ga naar deze website om uw stem te geven voor Stichting Vom Falorie Hulphonden. Alvast ontzettend bedankt!!


https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/2122142
19 dec 16: Doelshoppen voor Stichting Vom Falorie Hulphonden!

Shoppen met een extraatje voor het goede doel! Het kost jou geen cent meer, en wij krijgen een donatie. Wie wordt daar nu niet blij van!

Het werkt heel simpel: selecteer Stichting Vom Falorie Psychiatrische Hulphonden als jouw goede doel, en ga shoppen in de winkel waar je wat wilt kopen. De rest volgt vanzelf.

27 juni 16: Donatie RIBW

Op vrijdag 17 juni werden wij verwacht in het Grand Cafe van wijkcentrum BaLaDe te Waalwijk. Onze grote steun Elly van der Geld met haar hulphond Banjo (opgeleidt door Vom Falorie) had zich opnieuw voor 200 procent ingezet om een financiele ondersteuning voor ons trainingscentrum te regelen. En met succes! Dankzij Elly en het RIBW hebben wij een prachtige cheque mogen ontvangen ter waarde van 1120,- euro! Wij zijn ontzettend dankbaar hiervoor en gaan het bedrag uiteraard volledig inzetten voor onze psychiatrische hulphonden.

http://www.gekkermaghetnietworden.nl/trainingscentrum-psychiatrische-hulphonden-donatie-RIBWBrabant09 juni 2016: update website: blog aangemaakt. Zie menu! 

09 mei 2016: update pagina Ervaringen. > Kirsten en Branka <

19 okt 2015: opnames Hart van Nederland.

Marielle heeft haar hoop gevestigd op een hulphond van Vom Falorie, waarmee ze haar leven weer op de rails kan krijgen. Deze hulphond wordt echter niet vergoed door de verzekering, en daarom vraagt ze financiele steun waarmee ze de hond zelf kan betalen. Hart van Nederland heeft direct aangeboden hulp te bieden, in de vorm van het bekend maken van haar situatie. Via de volgende pagina kunt u de opnames van Hart van Nederland bekijken, en verderop in het artikel is een link te vinden naar de Dream or Donate pagina van Marielle. Helpt u haar mee de hulphond te betalen?

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/hulphond-laatste-hoop-voor-marielle/

31 jan 2014: filmopname Elly van der Geld, hulphond Banjo en Vom Falorie!

Met dank aan Elly van der Geld en het Goededoelenfonds van Dela.

http://youtu.be/PrKQ05fHCUg

 

           

 

19 dec 2014:
Het afgelopen jaar
is er weer veel gebeurd. Vom Falorie heeft zeker niet stilgezeten! Juist door de grote drukte komen we er vrijwel niet aan toe om deze website bij te houden.
We zijn druk bezig om een stichting op te zetten. Hierdoor hopen we beter te kunnen helpen bij het vinden van sponsors, die nu regelmatig nee zeggen, puur en alleen omdat we geen stichting zijn. En dat is balen natuurlijk.
Met de hulphonden die aan het werk zijn gaat het gelukkig allemaal erg goed. Wat doen ze toch prachtig werk voor hun baasjes!
We hopen het aankomende jaar ook weer een aantal mensen te kunnen helpen in hun weg naar een waardevol leven. Want dat doen deze hulphonden met overtuiging.

06 dec 2013:
Mooie tekst ontvangen
van A. over haar hulphond Tjando.  Zie 'Toen en nu'.

28 okt 2013:
Nood oproep!!!:

Wij zijn heel hard op zoek naar sponsors en donaties!
Sinds de crisis zijn ook wij in een dusdanig dal geraakt dat het onmogelijk lijkt te worden om dit werk voort te zetten.
We ontvangen aanvragen van mensen die onze hulp echt nodig hebben om hun leven weer op te pakken,
maar op dit moment kunnen wij deze mensen geen stap verder helpen vanwege de hoge opleidingskosten van een hulphond.
Wij vragen U om een steentje bij te dragen!
Voor meer info zie 'sponsors gezocht' in de menu-balk.
Iedere hulp is meer dan welkom!20 feb 2013:

Toen en nu, het verhaal van Elly en Banjo.

29 jan 2013:
In loving memory, Mandy Beernink...

Zie bovenin de menu-balk, in loving memory...

13 nov 2012:
Update website: Publicaties.

Het verhaal van Annelot en haar hulphond Lolke.


2012/02/19 17:48:38
Nieuwe site beheerder

Vanaf feb 2012 is deze website in handen gegeven van Trainingscentrum Vom Falorie.
Er wordt hard gewerkt om de website weer helemaal update te krijgen, want Vom Falorie is natuurlijk niet stil blijven staan op het gebied van Psychiatrische Hulphonden.
Hierover leest u binnenkort van alles en nog wat.
 

16-02-2011

2011/02/16 10:57:58

Een hele verbouwde site. Nog niet helemaal klaar, maar ik wou hem jullie alvast voorleggen. Heb jij nog tips om de site te verbeteren, dan hoor ik het graag via info@psychiatrischehulphond.nl.

 

Update site

2011/01/28 15:50:38

Veel te lang geleden natuurlijk, maar weer met frisse moed een update van de site. Elke pagina heeft wel paar verbeteringen opgeleverd. Mist u nog wat op de site, heeft u een psychiatrische hulphond en mogen we ook uw verhaal (positief of minder positief) op de site vertellen of heeft u andere tips? Neemt u dan contact met mij op.

Ook ben ik op zoek naar mensen die de uitdaging met mij willen aangaan om een stichting op te zetten voor mensen die graag een hulphond willen maar tegen problemen aan lopen, zoals nog niet erkende soort hulphond (autisme, diabetes, psychiatrisch etc.). Heeft u hier zin in, dan hoor ik graag van u!

 

 

30-12-2009:

2009/12/30 10:16:13

Gisteravond is de uitzending van JONG geweest. Iedereen die dit gemist heeft of dit nog een keer wil zien kan dit doen op www.eo.nl/jong-> seizoen 2009/2010 -> aflevering "Angst beheerst mijn leven".
Of via uitzending gemist.http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=10464827&md5=686e6f13e176e5ebe5b716b4e0ad0b45.

Reacties zijn altijd welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

Site online

2008/08/09 11:58:48

De site is voor de eerste dag online. Nou hopen dat het wat oplevert. Ik beleef in ieder geval veel plezier aan het maken ervan. Er wordt nog volop aangewerkt dus binnenkort nog veel meer updates!